Rødbede dunser

Rødbede dunser er super lækre, sunde og nemme at lave. Har masser af smag og farve. Server dem fx som fyld i pitabrød, på en grøn salat eller spis dem sammen med en masse gnavegrønt og hjemmelavet tzatziki.

Ingredienser:

> 2 mellemstore rødbeder
> 1 revet gulerod
> 1 finthakket løg
> 2dl havregryn
> 2 æg
> 1 skefuld jomfru olivenolie
> krydderier efter eget valg(frisk hvidløg, chiliflager, guerkemeje krydderi, Himalaya salt og friskkværnet peber).

SÅDAN GØR DU:
Riv rødbederne og gulerod på et rivejern. Ingredienserne blandes i en skål og formes til ”dunser”. Steges på panden med olivenolie indtil de har kulør på begge sider.

Tzatziki
> 500 g græsk yoghurt 10%
> 1-2 hele agurker (squash kan også bruges)
> 2-3 fed hvidløg
> 1 spsk olivenolie
> 1 spsk citronsaft
> 1 tsk salt

SÅDAN GØR DU:
1. Halver agurker på langs og fjern den våde midte med en teske. Riv agurkerne groft på rivejernet og hæld dem over i en si.
2. Du kan vælge at drysse salt over agurkerne og lade dem dryppe af. I stedet knuger jeg væsken ud, så godt jeg kan i sien, og hælder herefter agurkerne over i noget køkkenrulle og presser væsken ud.
3. De revede agurker hældes i en stor skål sammen med den græske yoghurt.
4. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen.
5. Sæt tzatzikien i køleskabet, kan sagtens holde sig til næste dag.
6. Smag den til. Nu har hvidløg fået lov at arbejde sig igennem yoghurten, og du har sikkert kun brug for at justere lidt med salt og evt. citron.

Værsgo og spis!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Rødbede dunser

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s