Tid til at skifte sko

Som løber siger man som tommelfingerregel at du skal skifte efter hver 800-1.000 km. Hos Fitnesspigen mener vi dog at du bør skifte lidt oftere mellem 500 – 800 km.


Sko slides og specielt hvis du træner meget udendørs. Hvis du er en “tung” løber eller du har behov for ekstra meget støtte, skal du også skifte oftere ellers kommer skaderne snigende. I bund og grund handler det om at mærke efter. Kan du mærke at du ikke har nok støtte eller affjedring i skoene og det føles hårdt for dine fødder at lande, bør du skifte sko. Du kan også tjekke dine sko, hvis du kan se at de er begyndt at blive skæve, er det også et tegn på at de skal skiftes ud. Alt afhænger af skoenes kvalitet, materiale, din løbestil, træningsmængde, løbeunderlag m.m.


Det er mange penge at bruge på sko? Nej det bliver måske 1.500 – 2.000 på et år for en gennemsnits Fitnesspige og tænk over hvad du ellers bruger penge på, hvor du måske burde spare og tænke lidt på dine fødder, knæ og sener som skal bære dig hele livet. Tænk på du faktisk kan løbe 100 x 5km ture i et par sko, det er jo alligevel meget, eller hvis du er skarp og lige napper ca. 24 x ½ marathons = 500 km.


Vi håber det hjælper Jer lidt, ellers husk at vi hos Fitnesspigen’s har uddannet løbe Coach’es på chatten på fitnesspigen.dk, hvor vi sidder klar med gode råd og vejledning.

Tjuhaj og så det ellers igang med at shoppe sko og afsted til træning.

Se de nye løbesko fra Under Amour på shoppen lige her: https://www.fitnesspigen.dk/traeningstoj-/sko-97/ua-charged-bandit-2-lobesko

Knus Fitnesspigen 😉

One thought on “Tid til at skifte sko

  1. Pingback: My Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s