Kost Opskrifter Vægttab

Cæsarsalat opskrift med kylling

Vi giver jer her to bud på en lækker Cæsarsalat. Der er en Cæsarsalat til hverdagen og en lågsus Cæsarsalat til når du vil forkæle dig selv eller har gæster. Her på fitnesspigen elsker vi salater og vi vil de næste par uger komme med opskrifter på vores yndlings salater. Husk du kan altid finde vores opskrifter ude til højre, eller vil du finde en specifik opskrift/mad, så brug søgefunktionen oppe til højre og skriv f.eks: Laks, Kage, Juice, Morgenmad…. osv.

Budget Cæcarsalat med god smag til 2 personer (kr. max 70,- Købt i netto)
– 400 gr. kyllingbryst fra netto (gerne 2 store stykker)
– 1 Romaine salat hoved
– ½ agurk
– Brød du har liggende (rug, fransk eller en bolle)
– 2 spiseske oliven olie
– Salt og peper
– Parmasan ost (ost i flager)

Lågsus Cæsarsalat, hvor der virkelig er lagt kærlighed i
– 400 gram Majskylling eller Perlehønebryst
– 1 Romaine salat hoved
– 75 gram ternet bacon  (spring denne over, hvis du vil spare på kalorierne)
– 1 stor avokado
– 1 mørk müsli bolle / mørkt brød
– 2 spiseske oliven olie
– Salt og peper
– Parmesan ost (ost i flager)
– Hvidløg

Tilberedning af begge salater (ca. 25 min)
Salathoved
Start med at skære bund og top af romaine salathoved. Skyld bladene grundigt. Brug salatslynge eller bare lad dem stå i en sigt, mens resten tilberedes.

Avokado / Agurk
Pil den lille dut af forenden af avokadoen. Skær avokado midt over, pil sten ud. Brug en kniv (ikke for skarp) til at skære 4 riller ned i avokado til skallen, uden den går igennem og ligeledes på tværs. Så får du nemt en masse små firkanter med avokado, dem hælder du op i en stor skål.
Budget udgaven fortjener “kun” en ½ agurk, ingen avokado. Men bare for at føle den er lidt lågsus, kan du skære skallen af og så skære du ellers nogle fine tern.

Muslibollen/brød til croutoner
Skær brød ud i tern, på størrelse med ludo terninger 🙂  smid dem op i en ny skål, her hælder du olivenolie over, tilsætter lidt salt og så vender du det godt sammen. Hæld terningerne op på en varm pande, og varm dem 2 minutter, mens du hele tiden vender dem. Ta panden af varmen og hæld dine croutoner tilbage i den samme skål
TIPS: i Lågus udgaven kan du tilsætte 1 fed hvidløg, som du hakker helt fint og hælder i skålen med brødet.

Bacon
Steg bacon på panden og læg det på et stykke køkkenrulle, så det overskydende fedt suges væk fra kødet. Når din salat er klar kan du mixe det i.

Dressing + meget vigtig detalje
Vi anbefaler en cæsarsalt dressing fra netto, til budget udgaven, ellers en cæsarsalat dressing fra Cardinis til lågsus udgaven 🙂
TIPS: Den vigtige detalje kommer her. Rigtig mange begår 2 større fejl når de laver en cæsarsalat.
1)  For meget dressing, pas på når du hælder dressing på, du kan tit nøjes med mindre end du tror.
2) At vende salaten meget meget grundigt, således smag fordeles over hele salaten.

Kylling på panden
Åben pakken og tilsæt lidt salt og peber. Op med kyllingen på panden og brug samme pande som croutonerne var på. Hvis det er lågsus udgaven, så husk at stege siden med skind på først.
TIPS: Anvisning til stegning, for at undgå at kyllig kødet bliver sejt og tørt, så giv dem 1 min på hver side på næsten fuld blus, herefter tager da panden væk fra blusset. Skruer ned på Niveau 1-2, og sætter panden tilbage kort efter. Ved at have tålmodig og langtidsstege på lav varme, holder du saften i kødet og undgår det bliver tørt og kedeligt.

Nap et rent spækbrædt til dine kyllingebryster, og skær dem i flotte store skiver og læg dem på din salat til sidst, voila!

Velbekomme 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s