Frokost Kost Mellemmåltid Opskrifter

Gulerodsbrød – lækre og sprøde ;-)

Hjemmebag er altid lækkert og disse her er ingen undtagelse. De smager fantastisk, holder sig længe og er gode at fryse. OG så er de super nemme og hurtige at lave. Server evt. de lækre brud sammen med en kop hjemmelavet varm kakao MUMS 😉

Ingredienser:
> 5 dl lunken vand
> 50 g gær
> 1 dl oliven olie
> 4 spsk Sukrin
> 2 tsk salt
> 400 g hvedemel
> 100 g mandelmel
(Du kan bruge 500 g hvedemel)
> 50 g solsikkekerne
> 2 æg
> Evt. 100 g fint revet gulerod

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, salt og sukrin sukker.
Herefter tilsættes mel og dejen æltes godt sammen. Lad det hæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader og gør en bageplade klar.
Slå luften ud af dejen, kom den tilbage i skålen og lav et hul i dejen – kom solsikkerne, æg og hvis du har lyst revet gulerod eller spinat i og ælt det igennem. Det bliver en smattet omgang, brug fingrene og ælt godt til.
Dejen kan ikke formes til boller, så klat 9 – 10 boller på bagepladen og lad dem hæve godt indtil ovnen er klar. Bages 12-15 minutter.

Smager lækkert med en klat smør, syltetøj eller nutella 😉

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s