Kost Opskrifter

Glutenfri “Apple crumble”

Her er en skøn og nem opskrift på en sundere og glutenfri kage. Den smager som en drøm for både voksne og børn. Æble og kanel er bare et super lækkert makkerpar 😉

Ingredienser:
6 æbler
100 gram smør (evt. lidt mere) meget blødt
100 gram havregryn glutenfri
100 gram mandelmel eller glutenfri mel f.eks. rød finax
100 gram sukrin
50-100 hasselnøddeflager

Cremefraiche, skyr eller flødeskum til servering – your choise 😉

Sådan gør du:
Æblerne vaskes, skrælles og skæres i tynde både og kernehuset fjernes. Æblebådene lægges i et ildfast fad, så det sækker bunden og drysses og gnides ind med kanel. Mel, havregryn, sukker og hasselnøddeflager blandes i en skål. Det bløde smør tilsættes og krammes ind i blandingen, til den crumbleagtig og hænger lidt sammen.
Blandingen fordeles udover æbleskiverne og trykkes godt sammen.
Pynt evt. med et ekstra æble som skæres i tynde skiver og lægges som dekoration på toppen.
Bages ca. 30 minutter ved 180 grader i varmluftsovn indtil æblerne er møre og skorpen er dejlig crumblet.

Serveres med cremefraiche eller skyr, enjoy 😉
apple cumble2
MUMS og atter MUMS… hvad siger du ?

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s