Protein pulver er det noget for mig?

Har jeg brug for proteinpulver?

Ja, du har brug for proteinpulver hvis du ikke får nok protein igennem dine daglige måltider.  Her er nogle af de årsager til protein pulver er en super idé:

 • Det er ikke alle som har tid til at følge kostrådene og derfor kan et proteinpulver tilskud komme til sin ret
 • Lige efter træning, er det vigtigt at få lidt mad, således din krop hurtigere kan restituerer, her er en protein shake helt perfekt
  • Nemt og hurtigt
  • Du er ikke sulten, når du går fra træning og så falder du måske ikke i dumme fælder på vejen hjem
 • Vi kan også anbefale en shake inden du handler ind, som de fleste typisk gør på vej hjem fra arbejde, studie eller bare sidst på eftermiddagen, hvor du alligevel skal have et mellemmåltid. Så for du klaret en eventuelt sult og den “søde tand”, så der ikke kommer dumme ting i indkøbskurven
 • Mange bruger også proteinshakes som måltidserstatning i forbindelse med et vægttab, hvilket er en super idé.
 • Protein pulver kan du med fordel bruge i forskellige opskrifter i køkkenet, så får du bagt et sundere alternativt til gammeldavs bagværk, hvor der kun bruges hvedemel.

Protein pulver benyttes af fitnesspiger som har et forhøjet protein behov, f.eks piger som er på diæt eller som ikke får nok protein gennem deres kost (f.eks. nogle vegetarer). For at finde ud af om du har brug for proteinpulver skal du prøve at skrive ned hvad du spiser gennem en normal dag, og sammenligne det med dit proteinbehov. Husk at kroppen ikke kan optage mere end max 40g protein pr. måltid. Vi kan godt forstå at det kan være svært at finde ud af hvorfor og hvad det gør godt for, der er jo nemlig ikke kun et svar.

Vil du have mest muligt ud af din træning, skal du indtage protein ikke senere end 20-30min efter endt træning. Dettte kaldes ens “åbne vindue”, og det er her dine muskler virkelige vil suge det til sig, for at genopbygge musklerne igen

Kort om protein:
For det første er det vigtigt at vide lidt om proteiner generelt. Protein er en vigtig del af vores krop, kost og sundhed. Protein bidrager til øget muskelmasse især efter fysisk aktivitet kan det være en god ide at tilføre protein. Når du f.eks. har været ude at løbe en lang tur, trænet en masse styrke eller har brugt kroppen godt, er en række muskelfibre blevet skadet og skal genopbygges, og netop her er det vigtigt at få en løbende tilførsel af protein.
Proteiner er desuden vigtige for vedligeholdelse af både muskler og knogler, det er derfor vigtigt at spise mad med meget protein som f.eks. kød, æg, bælgfrugter (f.eks. bønner, linser og kikærter) mælk og ost.

Spørgsmålet er bare om du får nok protein gennem din kost i løbet af en dag – gør du det ? Det kræver at du er bevidst om hvad du indtager, har styr på dine madvaner især de dage hvor du også træner, her har kroppen brug for lidt ekstra.

Den mængde protein, som din krop har brug for afhænger af dit køn, alder og fysiske aktivitet, så det er meget individuelt hvor meget du har behov for fra dag til dag.

Er der forskel på de forskellige mærker af protein pulver
Ja der er meget stor forskel, ligesom når du køber tøj, makeup mm er der forskellige kvaliteter. Vi har valgt at teste nogle forskellige mærker og vores første valg er faldet på Linus Pro. En af de store grunde til Linus pro er et kvalitets produkt er at deres indhold kulhydrat, fedt og kolesterol er meget lavt, samt indholdet af fibre og protein er højt. Det gør at du få en god mæthedsfornemmelse og de proteiner du har behov for.

LinusPro WHEY100 proteinpulver:
Hos Fitnesspigen er vi vilde med LinusPro WHEY100, som kan benyttes af alle, der ønsker et proteintilskud til deres kost. Du kan blande Proteinpulver med vand eller mælk og indtages kort efter træning, for at opnå en optimal virkning.

Proteinpulver egner sig til alle, som er interesseret i at bibeholde eller opbygge muskler og forbedre kroppens evne til restitution. Når vi skriver opbygge muskler, er det ikke forbi du for en krop med kæmpe muskler af at drikke shakes.  Du kan nærmere få en krop der er mere tonet og pæn at se på ved at drikke en shake eller 2 om dagen.

Professer info eller hvis du bare vil nørde den.
Whey protein udvindes fra mælk og føres gennem milde filtreringsprocesser, som koncentrerer proteinindholdet i produktet. Disse processer kaldes ultra- og mikrofiltrering og sikrer, at produktet har den højeste renhed. WHEY100 proteinpulver har en høj biologisk værdi, hvilket sikrer hurtig optagelse i kroppen efter indtagelse. Den biologiske værdi er med andre ord udtryk for kvaliteten af proteinpulveret.
Brugen af whey protein i LinusPro proteinpulver skaber en flot aminosyreprofil med et højt indhold af essentielle aminosyrer. Whey protein har ikke kun et højt indhold af essentielle aminosyrer, men også forgrenede aminosyrer (BCAA). LinusPro WHEY100 har et højt BCAA-indhold på 22,3% pr. 100 gram protein. Hvad er så aminosyre, det er igen en længere lektion, men kort og godt er består alt protein af aminosyre.

Hos Fitnesspigen kan LinusPro WHEY100 købes i 4 lækre smagsvarianter:  Jordbær, Kakao, Blåbær og Vanilje. Vi har typisk selv 2-3 smagsvarianter stående herhjemme, da vi typisk bruger vanilje i bagværk og kakao og jorbær i shakes. Det er dog smag og behag hvad de forskellige fitnesspiger kan lide, så du har altid mulighed for først at købe en prøvepakke hos os med 3 forskellige varianter. 

Protein er godt at få i løbet af hele dagen gerne fordelt ud over alle måltider. Vi ved at det kan være en vanskelig opgave, især hvis det skal gå lidt stærkt om morgenen. Her kan det være en god ide at indtage en protein shake, det gør at du får en god start på dagen og så kan du blende det med lidt frossen jordbær eller blåbær. Nedenfor er 2 nemme opskrifter med protein pulver.

smoothie-med-jordbaer-banan-foto-samantha-fotheringham

Opskrift på protein smoothie med jordbær og banan.  

Tid: 10 minutter

Personer: 1

Ingredienser:

15 g WHEY100 jordbærproteinpulver
1 frossen banan
2 dl skummet, minimælk, soya eller laktosefrimælk
5 jordbær fra frost
½ tsk. vaniljesukker
Evt. friske bær til pynt

Fremgangsmåde:

1. Start med at lægge 1 banan i fryseren. Når dine bananer er overmodne og kedelige, kan du tage skrællen af dem og smide dem i fryseren. Så har du altid nogle ved hånden til din smoothie.
2. Kom alle ingredienserne i en blender.
3. Blend, til indholdet er cremet og glat.
4. Hæld smoothien i et glas, og drik den med det samme.

 

Næringsindhold pr. 100g

Kalorier: 66
Protein: 5,9g
Kulhydrat: 9,1
Fedt: 0,5

opskrift-paa-protein-pandekager-.-foto-foodstyling-og-opskrift-samantha-fotheringham

Opskrift på proteinpandekager

Tid: 15 minutter

Personer: 1-2

Stk.: 6-8 små pandekager

Ingredienser:

2 æg
3 spsk. havregryn
2 spsk. skyr
20 g LinusPro WHEY100 vaniljeproteinpulver
Vegetabilsk fedtstof til stegning

Fremgangsmåde:

1. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen.
2. Tilsæt havregryn, skyr og proteinpulveret.
3. Bland det hele godt sammen.
4. Varm en pande op, og hæld vegetabilsk fedtstof på panden.
5. Steg pandekagerne ved jævn varme.

Næringsindhold pr. 100g

 • Kalorier: 190
 • Protein: 21g
 • Kulhydrat: 8g
 • Fedt: 8g

Energifordeling pr. 100g

 • Protein: 45,3 E %
 • Kulhydrat: 18,3 E %
 • Fedt: 36,4 E %

God fornøjelse og husk at hvis du har spørgsmå og ønsker hurtigt svar, så skrive til os i kommentarfeltet her eller på chatten på http://www.fitnesspigen.dk

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s