Power walk dig glad med Fitnesspigen

Sådan kommer du i gang med Power walk

Inden du hopper op af sofaen, så læs lige her, hvordan du kommer godt og forberedt af sted og ud af døren.

Ønsker du at komme i form? JA da det ville være dejligt.
Hvis du ikke er vant til at træne og dit højeste ønske er at starte med at løbe, bør første skridt være at starte med at gå. Både power walk og løb er nemt at starte med, det er gratis, du kan træne alle steder og på alle tidspunkter og så er det to effektive måder at komme i form på, tabe sig, og få clearet tankerne i den øverste etage.

Her hos Fitnesspigen kan vi hjælpe dig med at komme i gang, komme i form, sørge for at du holder fast ved din træning uden at du får ondt og mister motivationen.

Bliv lige hængende lidt endnu, her får du nemlig vores råd til at komme ind i en god vane med regelmæssig motion og et solidt fundament for at kickstarke dit power walk. (selv om du løber allerede eller træner regelmæssigt, så følg med alligevel, for du kan hente en masse motivation)

Fitnesspigens råd inden du starter din power walk.

Start med at gå, derefter løb: Du synes måske at det lyder kedeligt at starte med at gå, Bare fordi vi er vant til at gå hver dag, behøver det ikke at blive en rutine. I virkeligheden er det den mest effektive måde at starte på, for at blive klar til at kunne løbe – uden at komme til skade. Når du går bruger du de samme arm og ben bevægelser som når du løber, blot uden at overbelaste dine knogler og led. Din gåtur skal være i rask tempo – ikke et race tempo og heller ikke i et shopping tempo, men pulsen skal op og der skal sved på panden (ca 5-7 km i time, hvis du er i tvivl hvor meget det er, så prøv det af på et løbebånd niveau 5-7)

Start stille og roligt: Og byg langsomt på. Tanken om at “starte på en ny øvelse og rutine” kan godt virke uoverskueligt, men sådan behøver det ikke at være. Begynd stille og roligt med 15 minutters gang. Har du det godt, så gør det igen næste dag og igen og igen. Føler du dig stærk, så byg 5 – 10 minutter ekstra på. Træn derefter 35 minutter ved udgangen af ugen og tro mig, du vil hurtigt mærke en stor forskel på din kondition, når du først kommer i gang og finder glæden.

Følg dine fremskridt: Skriv ned hvor længe og hvor langt du går ved hver træning og hvordan du har det. Du vil få masser af energi og motivation ved at følge dine egne træningsdata og for hver gang du skal af sted til træning, er lysten større og ikke nær så uoverskuelig, når du ser hvor meget du allerede har opnået. Hvor skal jeg skrive det ned ?
1) Sæt en seddel på køleskabet og skriv på den
2) Brug Endomondo eller andet program på mobilen, til at holde styr på dine kilometer og tider.

Det rigtige udstyr: Du tænker måske at ta dine gamle tennis sko på til din træning. Hør nu her, slidte og dårlige sko er en af ​​de mest almindelige årsager til skader. Få i stedet hjælp til at købe de helt rigtige sko, som har den rigtige pasform og støtte du har brug for. En dårlig og forkert sko vil hurtigt ødelægge dit løb og gåture. Du kan altid spørge os inde på chatten på fitensspigen.dk. Sørg også for at du har noget lækkert tøj på til din træning, der er åndbart og transportere sveden væk fra din hud. Du behøves ikke ligne en fashion icon, når du skal ud, men det er rart at have det rigtige træningstøj på.

Find tiden: Etablere en trænings rutine der fungere godt ind i rytmen i dit daglige liv. Planlæg tidspunkter på dagen, som passer bedst ind og find forskellige ruter som du kan lide og føler dig tryg ved. Feks. træn om morgenen inden du møder på job, børnene stadig sover og hvor du ikke har for mange tidlige møder på programmet. Du kan også træne efter arbejde, inden du kommer hjem og sofaen tager over. Sørg for, at du har tid nok til din træning, så det ikke ødelægger din dag. Hvis du er al for presset om morgenen og stresser over at komme for sent, vil din træning begynde at føles som en straf, så heller vent til efter arbejde, når du har mere tid.

Al bevægelse tæller: Gå noget mere i din hverdag, al bevægelse tæller med på form kontoen. Her er nogle eksempler: snup et par minutter af din frokostpause til at gå op og ned af gangene, parker lidt længere væk fra jobbet, tage trapperne i stedet for elevatoren og sæt din alarm til at ringe hver 2. Time, for at minde dig som, at du skal op og gå rundt.

Følg en plan: Selvom du måske ikke føler at du har brug for en træningsplan, ved vi at det vil hjælpe med at holde dig på vej mod at opfylde dine mål og sikre, at du opbygger din træning gradvist, så du ikke kommer til skade. Når du krydser din træning af i din plan/kalender, vil det samtidig give dig en følelse af tilfredsstillelse, motivation og selvtillid.

Tjekliste:
– Løbesko (Vælg mellem alle gorun modellerne fra Skechers)
– Træningstøj
– Musik (behøves ikke, du kan også helt droppe mobilen og bare lade tankerne slippe løs)
– Vand
– Solcreme
– Solbriller

Det behøver ikke være svært og uoverskueligt at komme igang. Om det er mandag, onsdag, søndag, det er ligemeget, start stille og roligt med 15 minutter og byg derefter på. HUSK på, resultater kommer ikke af sig selv, det er vigtigt at du tør presse dig selv, der skal sved på panden.

Kom i gang NU – her er en 8 ugers plan som kan hjælpe dig på vej og som ikke kræver andet end at du snøre skoene og kommer afsted.

Power walk plan – hent den her: Her-er-en-simpel-og-enkel-plan-powerwalk-plan-Fitnesspigen.dk

Udskriv programmet og smid det op på køleskabet. Har du ikke en printer, så bare download billedet/programmet, der skal ikke være nogen undskyldninger for at komme i gang.

Husk at tilmelde dig på vores facebookside, god tur til alle.

Hilsen Michelle
Løbecoach
Team Fitnesspigen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s